14- Bolu Sülüklü Göl kamp alanı
Sülüklü Göl, doğa tutkunlarının ve doğa sporcularının mutlaka görmesi gereken muhteşem göllerden birisi olarak biliniyor. Sülüklü Göl, Sakarya ve Bolu illerinin sınırında bulunuyor ve her yıl binlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor. Sülüklü Göl’e balık tutmak ve yüzmek için gelmek isterseniz burada avlanmanın ve yüzmenin yasak olduğunu göreceksiniz. Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nda içme suyu, yakacak odun ve tuvalet sorunu yok. Sülüklü Göl kamp alanı olarak kullanılabiliyor. Ailenizle veya arkadaşlarınızla Sülüklü Göl’de kamp yapabilirsiniz. Ayrıca Sülüklü Göl’de telefon bazı bölgelerde çekmiyor.
SÜLÜKLÜ GÖL HAKKINDA GENEL BİLGİ
Sülüklü Göl, 314 yıl önce yani 1703 yılında heyelan sonucunda oluşmuştur. Tavşansuyu Deresi’ne heyelan düşmesiyle oluşan tektonik hareketler sonucunda toprak alan çökmüş ve Sülüklü Göl oluşmuştur. Sülüklü Göl 6 hektarlık bir alanda yer almaktadır. Göle adını veren sülükler; insanların bilinçsizce göle attığı balıklar tarafından yenildiği için günümüzde görülmüyor.
Sülüklü Göl, Bolu’nun Mudurnu ilçesine 50 km. uzaklıktadır. Mudurnu – Akyazı yoluna 9 km. mesafede bulunan göle ulaşmak için ilk olarak Dokurcun yönüne devam edilir ve 3-4 km. sonra Tavşansuyu mekiinde Sülüklü Göl yönüne dönülür ve stabilize yoldan 9 kilometre seyir edilerek ulaşım sağlanır. Aracınızın navigasyonuna Sülüklü Göl yazarak kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca otostopla gelmek isteyen arkadaşlar ise Ankara’dan Mudurnu’ya kadar otostop çekerek, İstanbul’dan ise Akyazı’ya kadar otostop çekerek Sülüklü Göl’e kadar varabilir.
SÜLÜKLÜ GÖL KAMP MACERASI
Biz Kampyerleri.org olarak her zamanki gibi otostopla Mudurnu’ya kadar geldik ve buradan da Sülüklü Göl’e kadar otostopla vardık. İki gün kamp yaptık, geceleri biraz soğuk oluyor, dört mevsim çadırınızı ve -5 veya -10 tulumunuzu yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Sülüklü Göl’e gelmişken Çubukköy’de bulunan Çubuk Gölü Tabiat Parkı’nı ve Akyokuş’ta bulunan Karamurat Gölü’ne görebilirsiniz.
SÜLÜKLÜ GÖL’DE YAPILABİLECEK ETKİNLİKLER
- Ormanın içlerinde doğa yürüyüşü yapmak
- Dağ bisikleti sürmek
- ATV veya 4×4 ile offroad yapmak
- Gece yıldızları saymak ve gökyüzünü seyretmek
- Etrafa rahatsızlık vermeyecek şekilde enstrüman çalmak ve şarkı söylemek.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder