Header Ads

15- Burdur Salda Gölü Ücretsiz

 Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan kamp ve karavan alanı oldukça geniş kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Alana çadır getirip kurulabildiği gibi adından anlayacağınız üzere karavanla kalabilirsiniz ayrıca Bungalov evlerinden de kiralayabilirsiniz. Alanda RestoranCafeTuvalet, Büfe ve Duş gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz imkanlar da bulunmakta. Yemyeşil doğanın güzellikleri eşliğinde kampınızın tadını çıkartın.

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan kamp alanı Türkiye’nin Maldivleri sayılan Salda Gölün de bulunmakta. Turkuaz rengiyle herkesi büyüleyen manzarasıyla gelenleri büyülüyor. Giriş ücreti bulunmuyor Belediye’nin izni olduğu alanlara çadır kurabiliyorsunuz tesis olmadığı için ama her şeyi içinde bulunan bir kamp alanı istiyorsanız Salda Gölünün yakınlarında başka kamp alanları daha bulunuyor. Eğer aracınız ile geliyorsanız Göle çok yakın bir yerde otopark bulunuyor aracınızı buraya park edebilirsiniz, otopark’ın yanında Tuvalet, Duş, Soyunma Odası ve Maldivler Cafe de bulunuyor ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Burdurun Yeşilova ilçesine 4 km uzaklıkta olan bu Salda Gölü mavin in en güzel tonları ve turkuaz renkleriyle bizleri cezbediyor. Plajlarının kumu ise ayrı bir güzellikten oluşuyor.

Salda Gölü’ne Ulaşım

Denizliden Salda Gölü ve Yeşilova istikametine giden otobüsler kalkıyor bazıları dolmuş büyüklüğünde olan bu araçlar Burdur yolu üzerinden geçiyor yani Pamukkale üniversitesinin ünündeki oto yoldan binebilirsiniz 17 TL gibi bir ücreti bulunuyor bu araçların yol ise yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor 100 kilometre mesafede bulunuyor. Burdur tarafından ise 75 kilometreden oluşuyor yol, Ali Kemal Erden bulvarından devam ettiğiniz takdirde 1 saat içerisinde gölde olabilirsiniz. Otostop çekecek arkadaşların şimdiden beklemeye hazır olmalarını söyleyebilirim özellikle Denizli’de bekleyebilirsiniz.

Halk plajı kısımından girdiğiniz zaman belediye tarafından belirlenmiş alanlara kamp atabiliyorsunuz günlük ihtiyaçlarınızı karşılamanız için bir kafeterya bile var ve ekmek bile satılıyor ayrıca tuvaletlerde mevcut ve giriş ücretsiz fakat yaz aylarında 2 TL gibi bir fiyat olabileceğine dair söylentiler var. Kampınızı attıktan sonra bu kafeteryada bulunan belediye personeline kimliğiniz ile gidip ücretsiz kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.

Eğer aracınız varsa gölün çevresinde dilediğiniz bir yerde durabilir çevrenin güzelliğini keşfedebilirsiniz. Halk plajının yakl aşık 10 kilometre solunda yani denizli tarafında gölün Maldivler diye adlandırılan kısmı mevcut bu bölümde su tam bir turkuaz rengini alıyor fakat plajın ortasından küçük bir dere geçtiği için otoyoldan göle döneceğiniz kısma dikkat etmeniz lazım. Halk plajının tam karşısında bulunan Doğanbaba plajına gitmeyi de ihmal etmeyin. İyi Kamplar..

SALDA GÖLÜ ÖZELLİKLERİ

  • 1989 yılında Doğal Sit Alanı ilan edildiği için çevresine yapı yapmak yasaklanmıştır.
  • Mars’ın yüzey özelliklerini taşıyan Dünya’daki iki bölgeden birisi olarak bilinmektedir.
  • Suyu mineral bakımından zengin olduğu için cilde ve sağlığa faydalıdır. Sivilce, akne ve diğer cilt hastalıklarının tedavisi çamur banyosu ile mümkündür.
  • Salda Gölü, 184 metre derinliği ile Türkiye’nin 3. en derin göllerinden birisidir. Burdur’da Göller Bölgesi’nde bulunmaktadır.
  • Gölde oluşan hidromanyezit minerali oldukça faydalıdır.
  • Deniz seviyesinden 1140 metre yüksekte olan Salda Gölü’nde her yıl 3-4 metre çekilme olmaktadır.
  • Göl manzaralı Salda Kayak Merkezi kış turizmi için önemli bir yer olarak biliniyor. Kışın 50-100 santimetre kalınlığında kar görmek mümkün olabiliyor.
  • Salda Gölü’nde bulunan su yılanları zehirsizdir.
  • SALDA GÖLÜ’NDE NEREDE KAMP YAPMALI?

    Salda Gölü’nde halk plajında, belediyenin kamp alanlarında ve diğer kamp alanlarında kamp yapabilirsiniz. Fakat biz sakinliği sevdiğimiz için küçük adacıklar olarak adlandırılan kısmın hemen karşısındaki Maldivler bölgesinde kamp yaptık. Size de bu alanda kamp yapmanızı tavsiye ederiz.

  • Salda Gölü Tabiat Parkı’nda kamp çadırı kurmanın yasak olduğunu öğrendik. Salda Gölü’nün hemen hemen birçok kısmında minik su yılanları ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Su yılanlarının zehirsiz olduğunu ve suya girilebildiğini öğrendik. Aşağıdaki fotoğrafta ise rüzgardan korunmak için yaptığımız ahşap duvarı görüyorsunuz. Duvarda kullandığımız ağaçlar yerden bulduğumuz çam ağaçlarıdır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri kelvinjay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.