Header Ads

16- Bursa Şelaleri

 


1.Küreklidere Şelalesi

Kent Ormanı girişinden itibaren orta zorluktaki bir patikadan geçerek varılan şelale, Yıldırım ilçesinde bulunur. Deliçay üzerinde dört kademeli olan şelaleye yakın piknik masaları ve çeşme bulunmaktadır. Şırıl şırıl akan şelalenin eşliğinde piknik yapmak ve çeşmeden akan soğuk sularının tadına bakmak yaz aylarında yapılacak en ideal planlar arasındadır.

82 metre yükseklikten akan şelalenin dört basamaklı olduğundan bahsetmiştim. Sol tarafta yer alan tabelayı takip ederek en tepeye çıkabilir seyir manzarasının keyfini sürebilirsiniz. Buradan şelaleye giren birçok insanın olduğunu göreceksiniz. Buz gibi yüzmek sizin takdirinize kalmış artık. ????

Kaçırmayın! Lezzetli bir balık yemek istiyorsanız burada yer alan alabalık tesislerine uğramanızı öneririm. Şelalede her yıl mevsime bağlı olarak renk değişimleri gözlemlenmektedir. Kahverengi, sarı, yeşil ve kızıl renklerinin birbiri arasındaki ahenk…Hele birde ağaçlar yapraklarını dökmüş ise tam fotoğraf çekilmelik diyebilirim.

Google Haritalar’da Aç 

konum Hamamlıkızık, 16370 Yıldırım/Bursa

2.Softaboğan Şelalesi

Doğa tutkunlarının bir numaralı tercihi olan Softaboğan Şelalesi, yüksekten akan bir şelale olmayıp, suyun döküldüğü yerde derin havuz oluşturmaktadır. Yazın sıcaklarında bunu fırsat bilenler ise şelalenin tepesinden kendilerini havuza atarak serinleme yöntemleri bulmuşlar. Tabi Uludağ’dan gelen suyun buz gibi olduğunu hatırlatalım.

Kırkpınar Deresi üzerinde yer alan birkaç şelaleden biri olup, ismini Şehzade Ahmet’in kardeşlerinden bir tanesini bu derede boğdurtmasından dolayı aldığına dair söylentiler mevcuttur.

Neden Gitmeliyim? Cumalıkızık’tan başlayarak Softaboğan’a kadar uzanan bir trekking parkuru mevcuttur. Bana göre buraya kadar gelmişken denenmesi gereken bir aktivite olduğunu düşünüyorum. Kamp alanınında mevcut olduğunu belirtirken orman içinde bulunduğu için vahşi hayvanlar tehlike arz etmektedir.

Google Haritalar’da Aç 

konum Kaplıkaya, 16310 Yıldırım/Bursa

3.Suuçtu Şelalesi

Mustafa Kemal Paşa ilçesine 17 km uzaklıkta bulunan şelale, her mevsim ayrı renge bürünen muhteşem doğa manzarasına sahiptir. Bir fay hattının çökmesi sonucu oluşan Suuçtu Şelalesi, 38 metre yükseklikten akıyor olup yazın su azalmaktadır. Suyu içilebilir olan şelale, Mustafa Kemal Paşa ilçesinin ihtiyacını karşılamaktadır.

Neden Gitmeliyiz? Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen Suuçtu, etrafını saran kayın ağaçları arasında, serin havası ile tam bir temiz hava deposu. Tepede yer alan alabalık restoranına uğrayarak sunmalısınız.

Uyarı; Çok kalabalık yerlerde gezdiğimiz yerin bile tadına varamaz olduk. O yüzden sessiz sakin bir zamanda gelmeniz en makbul olanıdır. Hafta içi günleri hem boş piknik masaları bulabilir hem de yoğunluktan kurtulabilirsiniz.

Google Haritalar’da Aç

konumMuradiyesarnıç, 16510 Mustafakemalpaşa/Bursa

4.Kösehoroz Şelalesi

Mustafa Kemal Paşa Kösehoroz Köyü’ne yakın Değirmendere’de bulunmaktadır. 18 metre yüksekliğe sahip şelale döküldüğü noktada gölet oluşturmaktadır. Mustafa Kemal Paşa Çayı kolundan ilerleyerek Kocaçay Çayı’na dökülmektedir.

Ulaşım: Kösehoroz Köyü Mustafa Kemal Paşa ilçesine 20 km uzaklıktadır. Günün belirli saatlerinde şelaleye giden köy otobüsleri bulunmaktadır. Ancak köyden orman içinden iki saat yürüyerek ulaşabilirsiniz. Tabi bunun için bir rehberi ihtiyacınız olabilir.

Google Haritalar’da Aç

konum16500 Mustafakemalpaşa/Bursa

5.Aras Şelalesi

Eğer yürümeyi seviyorsanız Aras Şelalesi’ni de çok seveceksiniz. Kayaların arasından şarıl şarıl dökülen sular sonucu oluşan şelale, gerek Bursa’nın olsun gerek ülkemizin olsun önemli doğa rotalarından biri.

Neden Gitmeliyiz? Her sene buraya akın eden turistler tabiat ananın sunmuş olduğu bu doğal güzellikten faydalanıyor. Çoğu yerde olduğu gibi piknik ve kamp için oldukça uygun bir yer olup, hoş vakit geçirebilirsiniz.

Ulaşım: Uludağ Milli Parkı’ndan istikametle ilerledikten sonra sağa doğru dönen yolda ormanlık alan bulunuyor, 10 dakikalık bir yürüyüşün ardından ulaşabilirsiniz.

 Google Haritalar’da Aç

konumSoğukpınar, 16370 Osmangazi/Bursa

6.Alaçam Şelalesi

Uludağ’ın güney yamacından yer alan Alaçam Şelalesi; yeşilliği ve kanyonu ile doğasever  ve sporla aktiviteleri ile uğraşan insanlar için bir nimettir.  Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün düzenli olarak organize ettikleri etkinliklere katılarak keşfetmeye bir yerden başlayabilirsiniz.

Şehirden uzaklaşıp kendinizi dinlemek için ideal bir yer. Köy içerisinde bulunan alabalık retsoranında leziz bir yemek yiyip ardından, yazın gelmesiyle karların erimesiyle çoğalan suyun sesi eşiliğinde keyifli bir yürüşe çıkmak… Yazarken hayallere dalıp gittim resmen. diğer birçok yer gibi görülmeye değer nitelikteki bu şelaleyi görmenizi tavsiye ederim.

Google Haritalar’da Aç

konumAlaçam, 16450 Kestel/Bursa

7.-Oylat Şelalesi

Bursa’nın İnegöl ilçesi sınırlarında yer alan şelale, Marmara Bölgesi’nin en bilinen yerleri arasında. Bunun yanı sıra Oylat Kaplıcaları’na bağlı olan şelale, bir tatil köyü şelalesi olmasıyla birlikte mağara ve kanyondan oluşuyor. Ayrıca şelalenin etrafında yer alan çam, meşe, çınar, kestane ve ıhlamur ağaçları şelalenin daha etkileyici bir görünüme bürünmesini sağlıyor.

Google Haritalar’da Aç

konumSaadet, 16400 İnegöl/Bursa

8.Saitabat Şelalesi

Saitabat Şelalesi, Derekızık Köyü’ne 3 kilometre mesafede Kestel ilçesi sınırlarında yer alıyor. Şelale; yeşil çimenleri, çınar ağaçları, piknik alanları ve yürüyüş parkurlarıyla doğanın temiz havası ve huzuru eşliğinde keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerden.

 Google Haritalar’da Aç

konumSaitabat, 16450 Kestel/Bursa

Hiç yorum yok

Tema resimleri kelvinjay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.