Header Ads

45- Manisa Milli Parklar


Kula Peribacaları Tabiat Anıtı

Bölge, Kula Peri Bacaları Tabiat Anıtı olarak ilan edilmesiyle ve 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı ilan edilmesiyle koruma altına alınmış.

Peri bacaları volkanik birikintilerdeki kolay aşınabilen yüzeyin yağmur, kar, rüzgar gibi aşındırıcı etkenlerle ve üst taraftaki sert katmanın şapka gibi görünmesiyle oluşan doğal oluşumlara deniyor.

Kula Peri Bacaları da Ege Bölgesi’ndeki en büyük tektonik çukur olan Gediz Oluğu’ndaki Divlit Yanardağı‘ndaki volkanik faaliyetler sonucu oluşmuş, manzarası olağanüstü. Kapadokya‘ya kıyasla daha genç görünüyor olabilir ama bu haliyle bile oldukça büyüleyici.

Nevşehir’deki Kapadokya’ya benzediği için Kuladokya Peri Bacaları olarak da bilinen bu güzellik için şimdilik bir ücret alınmıyor.

Kula Peri Bacaları, Manisa’nın Kula ilçesinde ve Kula – Ankara yolunda Kula’ya 18 km mesafede yer alıyor. Gediz Nehri üzerindeki Gediz 1 Köprü’nün çok yakınında. Yol üzerinden peri bacalarına doğru araba ile gidilebiliyor. Yaklaşık 1,5km’lik bir alan içinde geziyorsunuz ve yol üzerinde duraklayabileceğiniz alanlarda aracınızdan inip etrafı inceleyebiliyorsunuz.

Kula, sadece Kuladokya Tabiat Anıtı’ndan ibaret değil. Kula ilçesi de çeşitli güzellikler ve müzelerle zenginleştirilmiş. Tarihi Kula EvleriUNESCO Jeopark Müzesi ve Tabduk Yunus Emre Türbesi de Kula gezilecek yerler listesinde olmalı.

Konum Bilgisi

Mesir Tabiat Parkı

Manisa’da yer alan Mesir Tabiat Parkı, 2008 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir ve 120 dönümlük büyük bir araziye sahiptir. Mesir Tabiat Parkı’nın ortasından Bozköy Deresi akmaktadır. Manisa’da Spil Dağı eteğinde yer alan Mesir Tabiat Parkı, kızılçam ormanları ile çevrili ferah bir orman havasına da sahiptir. Manisa’da günübirlik gezi, piknik, doğa yürüyüşü ve koşu, manzara seyri, fotoğrafçılık, bisiklet turu ve yabani yaşam gözlemciliği gibi aktiviteler ve faaliyetler gerçekleştirmek mümkündür.

Mesir Tabiat Parkı, Manisa’da yer almaktadır. Manisa’nın Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde Uncubozköy Mahallesi’nde yer alan Mesir Tabiat Parkı’nın Manisa kent merkezine uzaklığı 5,9 kilometredir.

Manisa Kent Ormanı olarak da bilinen Mesir Tabiat Parkı’na uhttps://goo.gl/maps/Ldrfkuojgafpgwp4Alaşım çok kolaydır. Mesir Tabiat Parkı’nın yerleşim yerlerine yakın olması, ulaşımını kolay hale getirmektedir.

Mesir Tabiat Parkı’na toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamak isterseniz; 1 – 8 – 10 – 14 hat numaralarına sahip otobüslere binerek, otobüsten indikten sonra ortalama 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde Mesir Tabiat Parkı’na ulaşım sağlamanız mümkün olacaktır.

Kendi aracı ile Mesir Tabiat Parkı’na gitmek isteyen okurlarımız için, alt kısımda güncel harita bağlantısı paylaştık.

Mesir Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/Ldrfkuojgafpgwp4A
Mesir Tabiat Parkı Güncel İletişim Bilgisi: 0236 237 10 61

Emir Kaplıcaları T.P.

Kula-Selendi yolu üzerinde, Kula’nın 18 km kuzeydoğusunda yer alıyor Emir Kaplıcaları. Gerençayı kenarında bulunan Emir Kaplıcaları, Roma dönemine ait birçok hamam kalıntısından oluşuyor. Bu yüzden alana Emir Hamamları da deniyor. Hamam kalıntılarına baktığımız zaman, bölgenin binlerce yıldır kaplıca olarak kullanıldığını görebiliyoruz. Emir Kaplıcaları’nda iki tane sondaj yer alıyor. 33 metre derinliğinde olan birinci sondaj kuyusu 63 derece, 162 metre derinliğinde olan ikinci sondaj kuyusu ise 59 derece sıcaklıkta termal su içeriyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı raporlarına göre Emir Kaplıcaları, birçok rahatsızlığa şifa kaynağı oluyor. Kas hastalıklarında, ortopedik rahatsızlıklarda, rehabilitasyon amacıyla, genel stres bozukluklarında, spor yaralanmalarında ve mide rahatsızlıklarında tamamlayıcı tedavi unsuru olarak yararlanılabiliyor Emir Kaplıcaları’ndan.

Emir Kaplıcaları içerisinde belediye tarafından hizmete açılan 37 aparttan oluşan bir konaklama yeri bulunuyor. Her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde hazırlanmış olan odalara, Emir Kaplıcaları’nın şifalı suları da veriliyor.

Şifa dolu bir kaplıca tatili için tercih edebileceğiniz Emir Kaplıcaları’nı, ilk Kula geziniz sırasında da ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Konum Bilgisi

Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı

Manisa İli Selendi İlçesine 31 Km. Terziler Mahallesine 3 km  uzaklıkta olan kendine has doğal  yapısı ve jeolojik  özellikleri  ile  dikkatleri üzerinde toplayan Yelimera Kanyonu , Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 07.05.2021 tarihli Olurları  ile  "Yelimera Kanyonu Tabiat Anıtı "olarak tescil ve ilan edilmiştir.

Konum Bilgisi

Spil Dağı Milli Parkı
2023 yılı Çadır 90 , karavan 110, Kırevi 4 kişilik 425, kırevi 6 kişilik 525 

Yaz aylarında oldukça serin bir bölge olan Spil Dağı Milli Parkı’nda birbirinden güzel doğa manzaralarına şahit olmak mümkündür. Kış günlerinde ise kar yağışı ile eşsiz manzaralar oluşmaktadır. Çadır kamp alanı, piknik alanı, karavan kamp alanı ve bungalov evleri ile misafirlerin memnun kaldığı Spil Dağı Milli Parkı’nda huzurlu ve şehirden uzakta keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Manisa il merkezine 23,8 kilometre mesafede yer alan Spil Dağı Milli Parkı’na sadece şahsi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Manisa’nın merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan Spil Dağı Milli Parkı’na ulaşım sağlamak için, Manisa il merkezinden Spil Dağı Milli Parkı yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır.

Alt kısımda sizlere sunduğumuz Spil Dağı Milli Parkı güncel konum bilgisini kullanarak çok kolay bir şekilde Spil Dağı Milli Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Spil Dağı Milli Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/74GbRJpwHsFQtQfw7
Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü İletişim Bilgisi: 0 236 237 10 61
Spil Dağı Milli Parkı İşletme Rezervasyon İletişim Bilgisi: 0 539 334 31 45-46

Süreyya Tabiat Parkı

Manisa’da Spil Dağı eteğinde yer alan Süreyya Tabiat Parkı, içerisinde yer alan Sultan Yaylası ve Sülüklü Göl ile doğa yürüyüşü, manzara seyri, fotoğrafçılık, ATV turu, 4×4 araçlar ile safari ve dinlenme alanları ile harika bir doğaya sahiptir. Fıstıkçamı, erguvan, kızılçam, armut, kara servi, karaçalı, söğüt, hayıt, çınar, böğürtlen, ardıç, sıklamen ve menengiç türlerine de ev sahipliği yapan Süreyya Tabiat Parkı, doğa iç iç içe vakit geçirebileceğiniz eşsiz cennettir. 2011 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edilen alan, 4,85 hektarlık büyük bir alana sahiptir. 

Manisa’da yer alan Süreyya Tabiat Parkı, İzmir – Manisa yolu üzerinde yer almaktadır. Manisa ile Süreyya Tabiat Parkı uzaklığı 9,8 kilometredir.

Manisa kent merkezinden Süreyya Tabiat Parkı’na toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlamak isteyenler, İzmir – Manisa yolu üzerinden geçiş yapan araçlara binerek, Süreyya Tabiat Parkı girişinde inebilirler.

Süreyya Tabiat Parkı, Manisa – İzmir karayolunun 12. kilometresinde yer almaktadır.

Süreyya Tabiat Parkı nerede ve nasıl gidilir sorusuna yanıt verdiğimiz bölümümüzü incelediğiniz için teşekkür ederiz.

Süreyya Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/EbePtovcyKerUHtE9
Süreyya Tabiat Parkı Güncel İletişim Bilgisi: 0236 237 10 61

Hiç yorum yok

Tema resimleri kelvinjay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.